Hlavní obsah

Muž si půjčil půl milionu na obchod s bitcoinem. Nemá peníze ani kryptoměnu

Náchod

O půl milionu korun přišel v uplynulých dnech 77letý muž z Náchodska. Chtěl obchodovat s bitcoiny, ale narazil na podvodníky. Peníze si muž navíc půjčil u nebankovních institucí.

Foto: Dado Ruvic, Reuters

Ilustrační foto

Článek

Policie v pátek informovala, že senior neměl s kryptoměnami žádné zkušenosti a neměl ani kapitál, který by do obchodování vložil.

Nenechal se odradit a půjčil si právě u nebankovních společností. Následně vyplnil formulář a ozvala se mu společnost, které senior poslal domluvenou částku.

Muž prodával v bazarech mobily. Po platbě na bitcoinový účet už se neozval

Krimi

„Muže nezarazily ani další požadavky pro „virtuální obchodování“, jako např. nainstalování speciálního programu, umožnění vzdáleného přístupu apod,“ uvedla mluvčí policie Lucie Konečná.

Z účtu mu zmizelo celkem 470 tisíc korun, aniž by měl jakékoliv zhodnocení. Případ proto oznámil policii, která čin nyní vyšetřuje jako podvod. Bližší informace kriminalisté neposkytli.

Váš účet byl napaden, okamžitě převeďte peníze do bitcoinů. Podvodníci vydělávají statisíce

Bezpečnost

Policisté upozorňují na množící se podvody a nabádají občany, aby byli opatrní a všechny informace s prodejcem spojené se snažili ověřit dříve, než pošlou na jiný účet své peníze. „Při komunikaci na internetových sítích buďte obezřetní a nesdělujete žádné osobní údaje,“ připomněla Konečná.

Reklama

Výběr článků

Načítám