Hlavní obsah

Muž šel na krtka s pyrotechnikou, na poklop si stoupl a odpálil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

České Budějovice

S vážným zraněním nohou skončil v nemocnici 45letý muž z Českých Budějovic, který se rozhodl vyhubit krtky na zahradě pyrotechnikou. Petardami naloženou díru po zvířeti žijícím v podzemních chodbách překlopil betonovou dlaždicí, na kterou si pak stoupl.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Řádění krtka se ve středu krátce po poledni rozhodl ukončit na své zahradě  pětačtyřicetiletý muž. Záchranka přivolala policii s tím, že si při odpalování ohňostroje zlomil nohy.

Na zahradě vše nasvědčovalo výbuchu, rovněž sousedi zaznamenali velkou ránu a bílý kouř.

„Policisté hledali na zahradě zbytky od zábavní pyrotechniky, ke svému překvapení však našli bezmála metrové díry jako po likvidaci munice či po výbuchu miny. Našli také krvavé stopy, pravděpodobně po zraněném muži, který v chalupě hledal pomoc,” popsal ve čtvrtek incident mluvčí policie Jiří Matzner.

Chtěl utéct před policií, skončil nahý nad řekou plnou krokodýlů

Koktejl

Přivolaný pyrotechnik našel kusy betonové dlaždice ve vzdálenosti dvaceti metrů od krtčích děr.

„Zraněný muž byl mezitím v péči lékařů v nemocnici s velmi závažnými zraněními dolních končetin. Policisté nakonec zjistili, že pravděpodobně pomocí nelegálně zakoupené pyrotechniky typu DUM BUM (kategorie F4), určené pouze profesionálním odpalovačům ohňostrojů, hubil krtka,” zmínil Matzner.

Muž dal podle vyšetřovatelů na krtince betonovou dlaždici a stoupl si na ni.

Vlastní auto mu přejelo hlavu při hašení bundy

Koktejl

„Doporučená vzdálenost při profesionálním odpalu tohoto typu pyrotechniky je minimálně 25 metrů,” upřesnil policejní mluvčí.

Muž je podle policie v péči lékařů. „Snad vše dobře dopadne. Blíží se silvestrovské oslavy, buďme rozumní, zábavní pyrotechniku nakupujme jen v kamenných prodejnách, důsledně dodržujme pokyny k manipulaci,” apeloval nejen na zahradníky Matzner.

Adept na Darwinovu cenu z Českokrumlovska hodil do ohně protiletadlový granát

Krimi

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám