Hlavní obsah

Vlastní auto mu přejelo hlavu při hašení bundy

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Darwinova cena málem měla dalšího kandidáta, a to po nehodě, k níž došlo v americkém Coloradu. Na předměstí Denveru vyjížděl řidič od svého domu, když mu zapadla cigareta za bundu. Vystrašený muž místo aby vůz zabrzdil, tak z něj vyskočil a snažil se cigaretu najít. Vůz byl ale stále v pohybu. Vzápětí ho srazil a přejel.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Muž, jehož identita nebyla zveřejněna, neuvažoval, a jakmile mu cigareta zapadla za bundu, vyskočil z auta, aniž by zabrzdil. To se mu stalo osudným. Vůz ho porazil a přejel. Přesněji, levá přední pneumatika mu přejela hlavu.

Ačkoliv jsou jeho zranění vážná, lékaři předpokládají, že těžkou nehodu přežije.

Darwinova cena (Darwin Award)

Darwinova cena je ironické ocenění pro lidi, „kteří se zasloužili o zlepšení lidského genofondu tím, že se sami odstranili ze světa hloupým způsobem“. Cena je pojmenována po Charlesi Darwinovi, zakladateli evoluční biologie. Nejde o žádné hmotné ocenění, uděluje se na internetové stránce DarwinAwards.com jen jako určité (obvykle posmrtné) uznání.

Zdroj: Wikipedia

Policie uvedla, že muž nebyl pod vlivem alkoholu a upozornila řidiče, ať se snaží co nejvíce omezit rozptylování za volantem, ať už to jsou cigarety, mobilní telefony nebo jídlo.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám