Hlavní obsah

Muž se vloudil do bytu seniorky jako lékař, při koupeli ji okradl

Zatím neznámý muž se v Roudnici nad Labem na Litoměřicku vydával za lékaře a seniorku, které se představil jako lékař a přemluvil ji ke zdravotní prohlídce u ní doma, okradl o tisíce korun. V úterý o tom informovala litoměřická policejní mluvčí Pavla Kofrová.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Pachatel v Roudnici oslovil pětaosmdesátiletou ženu na ulici, vnutil se k ní domů pod záminkou zdravotního vyšetření. "Požadoval po ní, aby se před prohlídkou vykoupala. Využil situace a přivlastnil si v bytě nalezené stříbrné mince. Když přišla z koupelny, stihl jí ještě z kapsy županu odcizit v nestřeženém okamžiku šperky a poté z bytu zmizel," uvedla Kofrová. Žena přišla o více než 5000 korun.

V Mostě seniory okrádá falešná policistka, policisté po ní pátrají od září. Žena oslovuje důchodce pod záminkou, že v obchodě platili falešnou bankovkou. Převezme si ji od nich k prověření, na její návrat ale senioři čekají marně. Mostecká policejní mluvčí Ludmila Světláková uvedla, že žena ukazuje i nějaký průkaz. Někdy navíc lidi oslovuje ve dvojici s mužem, kterého vydává za svého kolegu. [celá zpráva]

Podvodníci se na seniory přímo zaměřují

Už v dubnu začala ve stejném městě okrádat starší lidi i skupina žen, které tvrdí, že kontrolují poplatky za energie, plynoměry či přinášejí příspěvky pro důchodce. Jedna poškozená přišla dokonce o 180 000 korun. Ženy si také fotografují doklady a interiéry bytů seniorů.

"Podle informací, které policisté zjistili, pracovníci oblasti sociálních služeb a ani pracovníci energetických společností v podobných případech seniory osobně nekontaktují v místě bydliště. Řešení daných situací vždy předchází písemná korespondence," uvedla mostecká policejní mluvčí.

Vloni policie v Ústí nad Labem zadržela muže, který se vydával za pošťáka. Přepadl sedm žen, vyhrožoval jim nožem. V dalších podobných případech se pachatelé snaží seniory přesvědčit, že znají jejich děti či vnoučata a mají pro ně peníze vyzvednout.

Reklama

Výběr článků

Načítám