Hlavní obsah

Muž se profetoval do psychózy. Na záchytce v Kroměříži začal škrtit mladíka, kterého se bál

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kroměříž

Policie vyšetřuje pokus o vraždu na protialkoholní záchytné stanici v Kroměříži. Třiatřicetiletý muž ze Vsetína se tam podle kriminalistů před několika dny snažil uškrtit prostěradlem devatenáctiletého mladíka z Uherskohradišťska. Útočník skončil ve vazbě, za pokus vraždy mu hrozí až 20 let vězení, uvedla v úterý policejní mluvčí Lenka Javorková.

Foto: Jiří Růžička, Právo

Protialkoholní záchytná stanice v Kroměříži

Článek

Staršího z mužů převezla na záchytnou stanici brzy ráno záchranná služba, podle policie kvůli akutní intoxikaci návykovými látkami.

„Personál muže umístil do místnosti, takzvané odluky, kde již byl devatenáctiletý mladík, který spal. Vlivem působení drog a s tím spojených halucinací měl třiatřicetiletý muž pocit, že se jej snaží mladík zabít, proto sroloval prostěradlo, omotal ho spícímu mladíkovi kolem krku a začal ho velkou intenzitou škrtit," uvedla Javorková.

Prošňupal se do psychózy a téměř ubodal přítelkyni, dostal pět let vězení

Krimi

Díky včasnému zásahu zdravotního personálu a dalších osob se podle ní podařilo útočníka odstrčit a odtáhnout mladšího z mužů, který ztrácel vědomí, ven z místnosti.

„Mladík nebyl při incidentu nijak vážně zraněn, utrpěl jen povrchová poranění," uvedla mluvčí.

Když se ze žárlivosti vyvine psychóza

Vztahy a sex

Krajští kriminalisté útočícího muže zadrželi a minulý týden ho obvinili z vraždy ve stádiu pokusu.

„Vyšetřovatel podal koncem minulého týdne podnět na návrh na vzetí do vazby, který soud akceptoval. Obviněnému hrozí za pokus vraždy až dvacetiletý trest odnětí svobody," doplnila Javorková. Kriminalisté na případu nadále pracují.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám