Hlavní obsah

Muž řádil ve firmě v Chrudimi s mačetou, nechali ho prý ve štychu při pandemii

Novinky, kub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chrudim

Chrudimská policie vyšetřuje výtržnictví 43letého muže, který útočil ve firmě mačetou. Důvodem měl být dluh na výplatě a lhostejnost firmy při vyřízení problémů spojených s cestou ze zahraničí, kde muže zastihla pandemie koronaviru a odkud se musel složitě vracet domů.

Foto: Policie ČR

Policie případ vyšetřuje jako výtržnictví

Článek

Incident se stal minulý týden, informovala v úterý mluvčí policie Eva Maturová. Muž pro zaměstnavatele se sídlem v Chrudimi pracoval v Mexiku, kde pracovně zůstal po zavření hranic kvůli pandemii koronaviru.

O jakou firmu se jednalo, kriminalisté neupřesnili. S její pomocí se muž dostal ještě do Francie, pak ale měl nastat problém v komunikaci, která najednou vázla.

Najal si muže s mačetou, aby splnili jeho sexuální fantazii. Bohužel si spletli adresu

Koktejl

„Díky transferu se na vlastní náklady dostal domů, ale to všechno rozvířilo spory se zadavatelem práce,“ popsala mluvčí s tím, že podle muže mu firma dluží peníze za práci.

Pracovník po návratu do Česka vyrazil do sídla firmy, aby dostal peníze a vysvětlení.

Foto: Policie ČR

Muž s mačetou poničil ve firmě v Chrudimi auto.

„Jelikož se s ním dle jeho slov nikdo moc nebavil, ve zlosti poničil reklamní tabule a s mačetou v ruce se rozběhl proti osádce motorového vozidla Škoda Superb, do kterého silou udeřil,“ upřesnila Maturová. Škodu policie vyčíslila na 40 000 korun.

Muž svého jednání podle mluvčí lituje, soud ho nakonec neposlal do vazby, vyšetřován je tak na svobodě.

Šel na soka s tyčí, skončil posekaný mačetou

Krimi

„Ač je dle jeho slov v nepříjemné životní situaci a chybí mu 150 000 korun, uvědomuje si, že ho nic neopravňuje k tomu, aby poškozoval věci, vyhrožoval újmou na zdraví a dopouštěl se výtržnictví. Za jeho jednání mu nyní hrozí až tříleté vězení,“ dodala Maturová.

Reklama

Související články

Za vraždu muže mačetou dostal sedm let

Na sedm let do vězení poslal ve čtvrtek Krajský soud v Českých Budějovicích 24letého Lukáše Nováka. Loni v lednu zavraždil mačetou v chatě v Truskovicích...

Výběr článků

Načítám