Hlavní obsah

Muž při sekání trávy na Karvinsku narazil na krajtu

Právo, hon
Petřvald

Na krajtu narazil v úterý při sekání trávy majitel pozemku v Petřvaldě na Karvinsku. Hada zřejmě před týdnem vypustil obyvatel zdejší ubytovny. S odchytem plaza hasičům pomáhal zkušený chovatel. Podobné objevy nejsou pro hasiče až tak neobvyklé. Krajtu, byť mrtvou, vytahovali třeba nedávno z řeky v Českém Těšíně.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje, Právo

Krajtu našli hasiči v Petřvaldě na Karvinsku

Článek

„Hasiči nejprve vystříkali kůlnu a její okolí dezinfekčním prostředkem používaným obvykle proti covidu, protože obsahuje alkohol, který hadi vůbec nemají rádi. Pak odklopili plech a odhalili v celé kráse živou a stočenou krajtu o délce asi 1,2 metru,“ sdělil ve středu mluvčí hasičů Petr Kůdela.

Z Olše v Těšíně vytáhli šestimetrovou krajtu

Krimi

O její odchyt rukama v rukavicích se postaral zkušený chovatel hadů.

„Krajta byla mladá a zprvu hodně vystresovaná. Bylo patrné podle popálenin na hřbetě, že byla v minulosti týraná. Když ji kolega zvedl, okamžitě se mu přivinula na ruku a ihned se zklidnila,“ uvedl velitel hasičského zásahu.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Hasiči vystříkali kůlnu dezinfekčním prostředkem používaným proti covidu s alkoholem, který hadi nemají rádi

Podle informací hasičů plaza vypustil ven jeden blíže neidentifikovaný obyvatel známé ubytovny v Petřvaldu. „Ten už se mezitím odstěhoval – neznámo kam –,“ dodal mluvčí.

Na hotelového hosta čekalo v záchodu překvapení. Zasahovat museli pražští strážnici

Krimi

Před akcí v Petřvaldě řešili hasiči z Karvinska podobný případ před čtrnácti dny v Českém Těšíně. Svědci tam zahlédli v Olši velkého hada, ukázalo se, že řeka na hranici s Polskem unášela mrvou krajtu.

Případy, kdy se někde objeví nehlídaná krajta, jsou poměrně pravidelně hlášeny i z dalších krajů.

Nedaleko Ostravy odchytili už třetí krajtu

Krimi

Reklama

Související články

Na Blanensku chytili krajtu, lezla po křížku

Neobvyklý zásah měli ve čtvrtek jihomoravští hasiči nedaleko obce Rozseč nad Kunštátem na Blanensku. Po oplocení tamního křížku se plazil velký had. Jak se...

Výběr článků

Načítám