Hlavní obsah

Muž přelezl bránu Pražského hradu a skočil do náruče strážím

Novinky, jam

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Neznámý muž se v sobotu odpoledne pokusil dostat do areálu Pražského hradu, který je v souvislosti s protiepidemickými opatřeními vlády již měsíce zavřený. Přelezl Bránu gigantů a následně seskočil mezi vojáky hradní stráže na I. nádvoří, kteří jej zadrželi. Jednoho z nich napadl.

Muž přelezl bránu Pražského hraduVideo: LucyTours

 
Článek

Incident natočili průvodci agentury Lucy Tours během videoprohlídky metropole pro zahraniční diváky. Podle autora Jana Pechače se muž nejprve podivoval nad tím, proč je Brána gigantů na Hradčanském náměstí zavřená, načež se ji rozhodl přelézt.

Policistovi ujely nervy a tvrdě sundal provokatéra. Je stále ve službě

Krimi

„Vojáci mu říkali, ať přestane a sleze dolů, ale pán slezl na špatnou stranu,” popsal serveru iDnes.cz Pechač. Skočil tak přímo mezi vojáky hradní stráže střežící I. hradní nádvoří, kteří jej zadrželi. Muž však kladl odpor, a jednoho z vojáků podle svědků dokonce pokousal. Šetří jej proto vojenská policie.

„Kriminální služba vojenské policie zahájila úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu násilí proti úřední osobě,” uvedla pro média mluvčí vojenské policie Nikola Rimkevič Hájková. V případě prokázání viny muži hrozí trest vězení až na čtyři roky.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám