Hlavní obsah

Muž před nádražím v Brně usnul na lavičce. Během pár minut ho okradli hned dvakrát

Brno

Usnout na lavičce před hlavním nádražím v Brně se příliš nevyplácí. Přesvědčil se o tom 33letý muž, který byl hned dvakrát během několika minut okraden. Vše ale sledovala obsluha bezpečnostních kamer a zloději byli zanedlouho dopadeni.

Muž si zdříml na lavičce v Brně. Dvakrát byl okradenVideo: MP Brno

 
Článek

Muž usnul na lavičce před nádražím v noci na středu a po chvíli se o něj začali zajímat kolemjdoucí se špatnými úmysly. Nejprve si k němu přisedl 40letý muž a podle strážníků mu začal prohledávat kapsy. Vytáhl mobil a měl se k odchodu.

Daleko však nedošel, protože už po něm šla hlídka strážníků, kterou o zloději informovala obsluha bezpečnostních kamer. „Hlídka ho zastavila a objevila u něj odcizený telefon. Muž se ke krádeži přiznal a potvrdil, že se zbavil jeho obalu odhozením do nedalekého koše, kde strážník kryt našel,“ uvedla mluvčí strážníků Tereza Kadrnožková.

Jen o pár minut později si ale spáče vyhlédl také 18letý mladík se dvěma kamarády, kterým se zalíbil batoh, z něhož jeden z nich vytáhl peněženku a utekl. Všichni tři však byli zadrženi další hlídkou. „Mladík se po chvíli přiznal, že alkoholem znaveného muže prohledal a neodešel s prázdnou. Další ze strážníků mezitím muže na nástupním ostrůvku probudil a pobídl ho, aby si zkontroloval svoje osobní věci,“ doplnila mluvčí strážníků.

Muž unavený alkoholem se prohledal a zjistil, že mu chybí mobil i peněženka. Věci mu byly následně vráceny a čtyři podezřelí byli předáni policii. Osmnáctiletý mladík byl navíc v pátrání, protože se nedostavil do výkonu trestu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám