Hlavní obsah

Muž poštval na policisty svého teriéra

Novinky, pno

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PLZEŇ

Až pět let vězení hrozí za útok na veřejného činitele jednačtyřicetiletému muži, který ve středu v noci poštval na policisty svého pětiletého staffordšírského teriéra. Stalo se tak poté, co přijeli muži zákona řešit v Plzni mužův spor s jeho jednaosmdesátiletou matkou.

Článek

Policistům otevřela dveře bytu v ulici Eduarda Beneše důchodkyně, která je i pozvala dál. V pokoji jim její rozzuřený syn oznámil, že se s nimi nebude o ničem bavit a poštval na ně svého psa.

"Jakmile pes uslyšel povel trhej rozběhl se proti policistům a bylo vidět, že je rozzuřený. Muži zákona se museli velice rychle skrýt," uvedla mluvčí plzeňské policie Michaela Altmannová.

Policisté si na pomoc přivolali strážníky městské policie, za jejichž pomoci se jim podařilo agresivního psa odchytit. V tom jim bránil majitel psa, který ho neustále dráždil k útoku. "Muž se snažil strážníkům odchytovou tyč vytrhnout z rukou a psa vysvobodit. Nakonec skončil s pouty na rukou v policejní cele," doplnla Altmannová.

Muž je stíhán pro trestný čin útoku na veřejného činitele, za což mu hrozí až pětileté vězení. Celý incident se obešel bez zranění.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám