Hlavní obsah

Muž po půlnoci chodil po R55, kamión ho smetl

Právo, Jiří Růžička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zlín
Aktualizováno

Tragická dopravní nehoda připravila ve středu krátce po půlnoci o život muže na rychlostní silnici R55 v katastru obce Tlumačov na Zlínsku. Totožnost zemřelého se policii zatím nepodařilo zjistit.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Nákladní souprava, kterou řídil 38letý řidič ze Slovenska, jela ve směru od Otrokovic na Hulín a narazila do chodce, který se měl pohybovat v pravém jízdním pruhu. Muž náraz cisterny neměl šanci přežít. Policisté museli po dobu vyšetřování dopravní nehody uzavřít silnici a ostatní vozy odklánět,“ uvedla mluvčí krajského zlínského policejního ředitelství Jana Macalíková.

„Chodec, jehož totožnost stále zjišťujeme, měl odhadem kolem 50 let. Měl plnoštíhlou postavu, kaštanové vlasy a hustý knír. Oblečenu měl černou bundu s proužkovanou podšívkou, šedou mikinu s modrými prvky, riflovou košili a džínsy s hnědým opaskem. Pokud někdo postrádá příbuzného či známého, který by odpovídal popisu, nechť nás prosím kontaktuje na lince 158,“ požádala mluvčí veřejnost o spolupráci.

Dechová zkouška řidiče byla podle policie negativní. Policisté nyní zkoumají míru zavinění.

„Je ale jasné, že svůj podíl viny má na tragédii sama oběť. Na rychlostních silnicích totiž platí stejná ustanovení o provozu jako na dálnici, která pohyb chodců zakazují,“ dodala Macalíková.

Na Zlínsku už letos při dopravních nehodách zemřelo šest lidí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám