Hlavní obsah

Muž oznámil strážníkům, že spáchá v parku sebevraždu. Ještě ho stihli oživit

Právo, ib
Plzeň

Spáchám sebevraždu v plzeňském Borském parku, oznámil v neděli před půl čtvrtou ráno na tísňové lince strážníkům neznámý muž. Hlídka, která vyrazila na dané místo činu, tam pak skutečně našla člověka visícího na stromě. Byl už v bezvědomí, ale podařilo se ho oživit. Informovala o tom v pondělí mluvčí plzeňských strážníků Jana Pužmanová.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto.

Článek

Strážníci po oznámení přijeli do parku, kde si svítili reflektory auta i osobními svítilnami. „Nedaleko plynové přečerpávací stanice zahlédl jeden z nich nohy visící ze vzrostlého tisu,“ popsala mluvčí městských policistů Jana Pužmanová.

„Strážníci okamžitě vyběhli ven z auta, jeden muže nadzvedl za pas, druhý vytáhl nůž a odřízl ho z oprátky, která byla vytvořená z textilního opasku,“ dodala Pužmanová.

Muž byl v té chvíli už v bezvědomí, nedýchal a zdálo se, že mu nebije srdce. Strážníci ho proto začali resuscitovat, v čemž jim přes telefon asistoval dispečer záchranné služby. Nakonec byli úspěšní.

„Na základě nepřímé masáže se u muže podařilo obnovit srdeční činnost a po chvíli začal, i když se značnými obtížemi, samostatně dýchat,“ doplnila Pužmanová.

Muže pak záchranáři převezli do plzeňské fakultní nemocnice.

Reklama

Výběr článků

Načítám