Hlavní obsah

Muž několik let napadal svou matku. Při zásahu policie dostal ránu taserem

Právo, Jiří Růžička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zlín

Po několika letech vyhrožování a fyzického napadání své matky a babičky skončil ve vazbě sedmadvacetiletý muž ze Zlína. Policisté museli vyrazit dveře a následně proti němu použít taser.

Foto: Profimedia.cz

Taser. Ilustrační foto

Článek

Příčinou problémů mladého muže je pravděpodobně jeho drogová závislost. „V úterý brzy ráno čekal na svou matku před domem, kde bydlí, a následoval ji do jejího bytu, i když věděl, že si to matka nepřeje. Tam ji několikrát napadl hrubě vulgárními výrazy, poté ji napadal i fyzicky a vyhrožoval, že ji zabije. Chtěl po ní peníze, násilím jí odcizil platební kartu, vzal jí i mobilní telefon, aby nemohla zavolat policii,“ uvedla mluvčí policie Monika Kozumplíková.

Dvojice v Praze brutálně zbila mladého muže. Policie žádá o pomoc

Krimi

Policisty zavolala mužova babička, která ho viděla vcházet do bytu a vzhledem k předchozím zkušenostem měla o svou dceru strach. Muž policistům odmítl otevřít dveře. Protože slyšeli z bytu volání o pomoc, dveře vykopli a muže, který se svým agresivním jednáním nepřestal a snažil se napadnout i zasahující policisty, zpacifikovali za pomoci taseru.

Muž mířil v ulicích Jevíčka pistolí, chránil prý zlato. Policista ho sundal taserem

Krimi

Dechová zkouška u něj byla negativní, zkouška na přítomnost drog naopak pozitivní. Putoval do policejní cely, kde si vyslechl obvinění hned ze čtyř trestných činů.

„Vydírání, porušování domovní svobody, neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku a loupeže. V případě odsouzení hrozí dosud netrestanému muži trest odnětí svobody až na deset let,“ sdělila mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám