Hlavní obsah

Muž na Uherskohradišťsku odhodil žhavý popel do popelnice, shořela mu část střechy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Staré Město

Na neopatrnost doplatil ve čtvrtek majitel domu v Michalské ulici ve Starém Městě na Uherskohradišťsku. Do plastové nádoby na odpad odhodil popel z kamen, ta se následně vzňala a požár se přenesl na stěnu i střechu objektu. Způsobil škodu odhadnutou na 700 tisíc korun. Informoval o tom mluvčí hasičů Roman Žemlička.

Foto: HZS Zlínského kraje

Požár zničil zateplení obvodové stěny domu.

Článek

Hasiči podle něj přijali v 13:11 hlášení o požáru popelnice ve dvoře domu. Po příjezdu na místo však zjistili, že se z ní plameny rozšířily na část zateplení obvodové stěny domu a také na část střechy. Na místě zasahovaly čtyři jednotky profesionálních a dobrovolných hasičů.

„V dýchacích přístrojích jsme požár uhasili několika proudy vody. Následně jsme rozebírali střešní plášť. S termokamerou jsme měřili teploty stavebních konstrukcí a hledali skrytá ohniska hoření. Požár se nerozšířil na sousední rodinné domy,“ uvedl mluvčí.

Foto: HZS Zlínského kraje

Požár se přenesl i na část střechy rodinného domu.

Starosta města podle něj zabezpečil hasičům teplé nápoje a zajistil materiál k provizorní opravě střechy. „Majitel domu vyšetřovateli hasičů sdělil, že dopoledne vysypal do nádoby popel z kamen. Tato nedbalost byla příčinou vzniku požáru,“ konstatoval Žemlička.

K zranění osob podle něj nedošlo. „Požár způsobil škodu předběžně vyčíslenou na 700 000 korun. Zásahem hasičů byly uchráněny hodnoty v předběžné výši čtyř milionů korun,“ doplnil mluvčí hasičů.

Reklama

Výběr článků

Načítám