Hlavní obsah

Muž na Opavsku zneužil desítky nezletilých dívek, platil jim a dával drogy

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Opava

Několik desítek nezletilých dívek ve věku od 11 do 15 let podle policie zneužil anebo se o to pokusil čtyřicetiletý muž z Opavska. Dívky vyhledával na internetu a za sexuální úsluhy jim nabízel finanční hotovost, většinou šlo o tisíc korun. O případu informovala v úterý mluvčí moravskoslezské policie Soňa Štětínská.

Foto: Policie ČR

Ilustrační foto

Článek

Policie začala podezření prověřovat již před rokem. Postupem času se kauza rozšiřovala do obřích rozměrů.

„Ze zadokumentovaných informací vyplývá, že muž měl od roku 2015 aktivně vyhledávat na erotickém portálu dívky ve věku od 12 do 15 let, kterým nabízel za sexuální praktiky finanční odměnu, nejčastěji 1000 korun. Některé dívky při komunikaci na sociálních sítích, webu či skrze komunikační aplikaci nabídku odmítly, mnohé ale přijaly, i opakovaně,“ sdělila mluvčí.

Ke zneužívání dětí mělo docházet nejen v bytech, ale třeba i v městských parcích. Zkontaktovaných děvčat byly desítky, některé byly z dětských domovů.

Muž z Tachovska znásilňoval dcery, dostal osm let vězení

Krimi

„Obviněný měl některé z nich vyzvedávat před školou, jiné cestovaly po útěku z ústavu na smluvené místo. Podařilo se mu ale zlákat i dívku, která o jeho úmyslech nevěděla a chtěla se jen seznámit. Dívkám za pohlavní styk platil, někdy si však měl sex vynutit násilím a přes jejich nesouhlas,“ dodala mluvčí s tím, že některým dívkám naléval i alkohol či poskytoval marihuanu.

Muž byl zadržel již na jaře minulého roku a obvinění vůči němu kriminalisté postupně rozšiřovali. Nyní, kdy vzhledem k pokročilému stavu vyšetřování policie informace uvolnila, už je stíhán pro několik trestných činů, a to znásilnění, pohlavní zneužití, omezování osobní svobody, ohrožování výchovy dítěte a také ho policie viní z výroby a jiného nakládání s dětskou pornografií. Soud na něj uvalil vazbu.

Reklama

Výběr článků

Načítám