Hlavní obsah

Muž, který vyhrožoval chemickým útokem, se musí léčit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Obvodní soud pro Prahu 2 ve středu uložil Pavlu Musilovi, který loni vyhrožoval chemickými útoky na nemocnice, ochranné léčení. Znalci tvrdí, že trpí paranoiou a je nebezpečný.

Foto: Petr Pokorný

Zahradní slavnost pištínské mateřské školy.

Článek

Musil vyhrožoval nemocnicím v říjnu 2004. Odborníci z oboru psychologie u něj potvrdili podezření z pravděpodobného psychotického onemocnění a později byl umístěn do Psychiatrické léčebny v Praze - Bohnicích. [celá zpráva]

"Dopis měl barvitý až bizarní obsah, pisatel směšoval všechny možné události od 11. září po válku v Perském zálivu a vyhrožoval útokem naší nemocnici. Uváděl datum útoku 18. října s tím, že od nás se bude šířit dál," řekl tehdy ředitel Všeobecná fakultrní nemocnice Pavel Horák.

Ministryně zdravotnictví Milada Emmerová (ČSSD) kvůli výhrůžce napsala hejtmanům dopis, v němž je požádala o přijetí opatření, která by zamezila úmyslné kontaminaci léků.

Právě za postup při informování kritizovali Emmerovou hejtmani Moravskoslezského a Středočeského kraje Evžen Tošenovský a Petr Bendl (oba ODS). O tom, že ministryně nepostupovala standardně, je přesvědčen i premiér Stanislav Gross.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám