Hlavní obsah

Policie: Muž, který hrozil biochemickým útokem, byl nepříčetný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Policie navrhla zastavit stíhání Paula R. Musila, který v říjnu emailem hrozil biochemickým útokem Všeobecné fakultní nemocnici v Praze (VFN). "Podle lékařů nebyl v době činu trestně odpovědný pro nepříčetnost," řekl v úterý obvodní státní zástupce pro Prahu 2 Tomáš Bláha.

Foto: Stanislava Dvořáková

V neděli 2.července 10.hodina deštivého rána ukončila vytrvalostní závod 24 hodin na kole.

Článek

Dvaašedesátiletý muž je obviněn z šíření poplašné zprávy. Emaily rozesílal 29. a 30. října a dostalo je i ministerstvo zdravotnictví. Žalobkyně má o zastavení jeho stíhání rozhodnout za několik dnů.

Musil vyhrožoval pražské Všeobecné fakultní nemocnici s tím, že ostatní nemocnice budou následovat. Odborníci z oboru psychologie u autora výhrůžek potvrdili podezření z pravděpodobného psychotického onemocnění. Později byl umístěn do Psychiatrické léčebny v Bohnicích a lékaři po měsíci podezření potvrdili. [celá zpráva]

"Dopis měl barvitý až bizarní obsah, pisatel směšoval všechny možné události od 11. září po válku v Perském zálivu a vyhrožoval útokem naší nemocnici. Uváděl datum útoku 18. října s tím, že od nás se bude šířit dál," řekl ředitel nemocnice Pavel Horák.

Chaos na ministerstvu

Ministryně zdravotnictví Milada Emmerová (ČSSD) kvůli výhrůžce napsala hejtmanům dopis, v němž je požádala o přijetí opatření, která by zamezila úmyslné kontaminaci léků.

Právě za postup při informování kritizovali Emmerovou hejtmani Moravskoslezského a Středočeského kraje Evžen Tošenovský a Petr Bendl (oba ODS). O tom, že ministryně nepostupovala standardně, je přesvědčen i premiér Stanislav Gross.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám