Hlavní obsah

Muž, který na zlínském úřadu zastřelil expřítelkyni, zemřel

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zlín

Střelec, který podle policie zastřelil v budově zlínského úřadu svou bývalou přítelkyni, je po smrti. Zemřel na následky střelného poranění, které si sám způsobil.

Na zlínském hejtmanství se stříleloVideo: Aleš Fuksa, Právo

 
Článek

„V současné době se případem nadále zabývají krajští kriminalisté, kteří však již pracují s faktem, že postřelený muž na konci minulého týdne zemřel,“ oznámila ve středu policie.

Střelba v budově hejtmanství ve Zlíně, jedna úřednice je po smrti

Krimi

Střelba se krajským úřadem ozvala 28. července ve 14. patře, kde má kanceláře hejtman Zlínského kraje Radim Holiš (ANO) i vedení krajského úřadu.

Foto: Policie ČR

Policejní zásah kvůli střelbě v budově Krajského úřadu Zlínského kraje

Policie následně sdělila, že 29letý muž zastřelil svoji bývalou partnerku, zaměstnankyni úřadu, a následně se pokusil o sebevraždu. Podle dostupných informací se střelil do hlavy a utrpěl těžké poranění mozku. Podstoupil operaci, přesto zůstával v bezprostředním ohrožení života. V uplynulých dnech o něj pečovali zdravotníci Krajské nemocnice T. Bati ve Zlíně.

Zbraň měl muž podle policie nelegálně, ke střelbě použil zbraň registrovanou na jinou osobu.

Hejtman Radim Holiš (ANO) po tragédii uvedl, že šlo o osobní problém dvou mladých lidí. Událost se podle něj netýkala chodu úřadu.

Reklama

Výběr článků

Načítám