Hlavní obsah

Muž, který čtyři hodiny znásilňoval dívku, skončil ve vazbě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Ostravský soud v úterý poslal do vazby 27letého útočníka, který v září podle policie brutálně znásilnil dívku nedaleko autobusové zastávky ve Slezské Ostravě. Podle mluvčího soudu Lukáše Delonga vedl k rozhodnutí fakt, že pachatel nemá trvalé bydliště a žije jako bezdomovec.

BEZ KOMENTÁŘE: Obviněný z brutálního znásilnění v Ostravě čeká na rozhodnutí o vazběVideo: Aleš Honus, Právo

 
Článek

"Jde o osobu, která nemá kontaktní adresu ani trvalé bydliště. Využívá například služeb Armády spásy. Navíc po spáchání činu z Ostravy odjel do Prahy," řekl mluvčí.

Policie muže dopadla v neděli v Praze. Ke znásilnění mladé ženy se přiznal. Do Ostravy dojížděl nahodile, příležitostně tam hledal obživu. Živil se například sběrem železného šrotu. Obviněný dosud nebyl trestaný.

Podle kriminalistů se se svou obětí v noci na 19. září v Ostravě u autobusové zastávky Hranečník potkal náhodou. Chvíli předtím dívka vystoupila z autobusu. Asi 400 metrů od zastávky ve Slívově ulici muž na dívku zezadu zaútočil a začal ji škrtit.

Speciální tým vyšetřovatelů

"Obrana dívky byla neúspěšná, agresivita pachatele značná. Při prvotním útoku dívce upadly tašky a mobilní telefon, který v době napadení držela v ruce. Následovaly verbální výhrůžky, bití, škrcení," popsala útok policejní mluvčí Gabriela Holčáková.

BEZ KOMENTÁŘE: Převoz zadrženéhoVideo: Policie ČR

Násilník svou oběť odtáhl do křoví. "Následně byla dívka brutálně znásilněna. Pachatel ve svém omezujícím jednání pokračoval zhruba čtyři hodiny," uvedla Holčáková.

Policisté po muži vyhlásili celostátní pátrání. S ohledem na brutalitu pachatele sestavili speciální desetičlenný tým Hranečník, který se věnoval pouze tomuto případu. Práci kriminalistům komplikovaly dvě skutečnosti. Útočník byl netrestaný a neměl žádný vztah k místu znásilnění.

Muž bez domova se pohyboval po různých místech Česka a vyhledával příležitostnou obživu. Policie zatím nezná přesný motiv. Objasnit by to měli znalci, kteří budou zkoumat duševní stav pachatele. Například budou zjišťovat, zda netrpí nějakou sexuální úchylkou.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám