Hlavní obsah

Muž hodil po policistech na Třebíčsku sekerou, museli se krýt štítem

Novinky, kub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Třebič

Až šestiletý trest vězení hrozí 43letému muži z Třebíčska, kterého policie obvinila z útoku na hlídku. Podezřelý odmítal opustit pozemek, kde dříve pobýval, a podle majitelů byl stále agresivnější. Při zásahu policie se ozbrojil nožem a sekerou, kterou po hlídce hodil. Soud ho nakonec poslal do vazby.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

K incidentu došlo minulý víkend v jedné z obcí na Třebíčsku, ve čtvrtek o něm informovala mluvčí policie Jana Kroutilová.

Policie na místo vyrazila po upozornění na tísňovou linku, že na jedné ze zahrad je muž, ze kterého má jeho okolí strach. „Majitelé nevyužívaného pozemku ho zde nejprve nechávali pobývat, muž byl ale vůči svému okolí čím dál tím útočnější, agresivnější a odmítal místo opustit,” sdělila ve čtvrtek mluvčí.

Policie v Aši v noci zadržela muže, který měl napadnout pošťáka sekerou

Krimi

„Vzhledem k hrozícímu nebezpečí použili policisté prostředky pro svoji ochranu, a to štít. Agresivního muže opakovaně vyzývali, aby spolupracoval, na což ale nereagoval. Místo toho si vzal do rukou nůž a sekeru, hrozil útokem a sekeru po policistech hodil,” upřesnila Kroutilová.

Policisté nakonec využili momentu překvapení a muže se jim podařilo zneškodnit. Akce se obešla bez zranění. Muže odvezli do nemocnice k vyšetření a obvinili ho z násilí proti úřední osobě spáchaného se zbraní.

Policisté v Paříži zastřelili muže, který je ohrožoval nožem

Evropa

Podezřelý měl již v minulosti problémy se zákonem a soud ho poslal do vazby. Nyní mu hrozí podle mluvčí až šest let vězení.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám