Hlavní obsah

Muž dva roky posílal svůj plat vyděračům. Bál se, že mu zlámou ruce

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Velmi závažný případ vydírání vyšetřují kriminalisté na Ostravsku. Jednadvacetiletého muže a o dva roky starší ženu obvinili z toho, že nutili svého známého, aby jim téměř dva roky posílal mzdu, a okradli ho také o dva přenosné počítače.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

O případu informoval v úterý policejní mluvčí Petr Svoboda. Pachatelé jsou podle něj obviněni z trestných činů vydírání, loupež a krádež. Násilí vůči své oběti se dopouštěli od roku 2012 až do letošního dubna, kdy se o celé záležitosti dozvěděla policie.

„Obvinění vyhrožovali pětadvacetiletému muži. Pod pohrůžkou polámání rukou a dalšího násilí jej donutili zasílat svou mzdu na účet jednoho z agresorů. To však nebylo vše. Donutili jej také k vydání dvou notebooků. Poškozený jim počítače z obavy o své zdraví vydal, protože pachatelé mu opětovně hrozili násilím,“ uvedl mluvčí policie.

Škoda, kterou své oběti způsobili, je vyčíslena bezmála na čtvrt miliónu korun. „Za uvedené trestné činy jim hrozí až desetiletý trest odnětí svobody,“ doplnil Svoboda.

Reklama

Výběr článků

Načítám