Hlavní obsah

Muž dostal 6,5 roku za znásilnění školačky u ostravského pivovaru

Právo, hon
Ostrava

Na šest a půl roku poslal ostravský krajský soud za mříže čtyřiatřicetiletého Martina Šenka, který loni v červenci na okraji ostravského sídliště Fifejdy donutil k sexuálním praktikám devítiletou, náhodně vyhlédnutou dívku. Rozsudek je pravomocný, odsouzený verdikt přijal stejně jako státní zástupkyně.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto.

Článek

Ke znásilnění došlo v červenci nedaleko pivovaru Ostravar, kde muž dívku chytil za ruku a proti její vůli ji odtáhl do křoví. Zde ji donutil, aby ho sexuálně uspokojovala. Již v minulosti byl přitom odsouzen za exhibicionismus.

Součástí trestu je i ochranné sexuologické léčení ústavní formou. Do léčebny bude muset muž nastoupit po odpykání trestu. Muž během svého výslechu řekl, že se nedokáže ovládat, a sexuologické vyšetření jeho tvrzení potvrdilo.

Ve své výpovědi řekl, že dlouho neměl žádnou ženu a v osudný den trpěl nezvladatelným puzením. „Potkal jsem malou holčičku, šel jsem za ní a zeptal se, kde je obchod a jestli půjde se mnou,“ přiznal během svého výslechu. Pak dívku zatáhl do křoví.

Policii se podařilo během krátké doby za pomoci veřejnosti najít pachatele. Zjistilo se, že kromě dřívějšího exhibicionismu má za sebou i různé majetkové delikty.

Reklama

Výběr článků

Načítám