Hlavní obsah

Muž dal chlapcům v Jihlavě drobné. Pak ho napadli a oloupili

Jihlava

Kvůli pár korunám napadli v polovině července dva chlapci v Jihlavě muže. Kriminalisté je po pár dnech zadrželi a zjistili, že mají na svědomí další skutky. Patnáctiletý kromě toho řídil auto, byl pod vlivem drog a utekl ze zařízení pro mládež.

Foto: Petr Horník, Právo

Ilustrační snímek

Článek

Loupež se podle policie odehrála v ulici Fritzova. Mladíci oslovili procházejícího muže a požádali ho o drobné. Ten jim vyhověl a pokračoval v cestě, jenže mladíci chtěli další peníze. Když je nedostali, muže napadli.

„Muž byl sražen na zem, přišel o peněženku, ze které si mladíci vzali finanční hotovost, a poté utekli. Napadený muž utrpěl zranění, které si vyžádalo ošetření, a škoda mu vznikla také na poškozených věcech,“ uvedla mluvčí policie Jana Kroutilová.

Vlekl ji za vlasy, pak jí sebral peníze a šperky. Podezřelého v Budějovicích zachytila kamera

Krimi

Kriminalisté se následně dostali na stopu mladíkům ve věku 15 a 14 let. Zjistili, že v Třešti se vloupali do domu a stánku. Minulý týden ve stejné obci podle policie ukradli auto. Všimla si jich hlídka, která je začala pronásledovat, a řidič zastavil. Patnáctiletého šoféra zadrželi, spolujezdec utekl.

„Nejen že patnáctiletý mladík ještě nevlastní řidičské oprávnění, navíc měl pozitivní test na drogy, a dále po něm bylo vyhlášeno pátrání, neboť utekl ze zařízení pro mládež, kde má být umístěn,“ sdělila mluvčí.

Lupiči s pepřovým sprejem přepadli mladíka v Praze. Policie zveřejnila video

Krimi

Jeho kumpána zadrželi zanedlouho. Také byl v pátrání. Oba nakonec skončili zpátky v zařízení pro mládež, přičemž trestně odpovědný chlapec byl obviněn z loupeže, neoprávněného užívání cizí věci a krádeže. Druhého trestně stíhat nelze.

Reklama

Výběr článků

Načítám