Hlavní obsah

Muž bez respirátoru dal prodavačce v Praze pěstí, když ho odmítla obsloužit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Drsné napadení ženy vyšetřují pražští policisté. Podezřelým je 56letý muž, který podle své výpovědi udeřil pěstí do obličeje prodavačku v cukrárně. Ta ho odmítla obsloužit poté, kdy chtěl nakupovat bez povinného respirátoru.

Foto: Petr Horník, Právo

Ilustrační foto

Článek

O případu z minulého pátku informovali v pondělí pražští městští strážníci na webu.

Hlídka strážníků právě projížděla ulicí V Horkách, když je máváním a voláním zastavila svědkyně, která měla napadení vidět skrz výlohu.

„Prodavačku cukrárny napadl muž v černé bundě, svědkyně strážníkům popsala jeho podobu s tím, že právě stojí u nedaleké prodejny,” uvedli městští policisté s tím, že podezřelého dostihli a vyzvali, ať zůstane na místě.

Nejvíc „zlobí“ maminky s dětmi, říká pražský strážník

Koronavirus

Jeden ze strážníků poskytl společně se svědkyní napadené ženě první pomoc. „Byla silně rozrušená, stěžovala si na bolest hlavy a ve tváři měla podlitinu od úderu pěstí,” upřesnili strážníci.

Ještě před příjezdem státní policie 56letý muž strážníkům přiznal, že ženu napadl. Důvodem mělo být to, že nedostal chleba a obsluha po něm požadovala respirátor.

Strážník, který surově udeřil dívku, dostal vyhazov

Krimi

„Ženu si převzali do péče záchranáři, útočníka vyšetřuje státní policie,” dodali strážníci ve zprávě na webu.

Kvůli koronavirovým opatřením by měli mít lidé v obchodech na obličeji nasazené respirátory, od nynějšího pondělí se navíc kvůli zhoršující se epidemiologické situaci opatření zpřísnila.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám