Hlavní obsah

Mrtví, které našli u silnice v pražské Uhříněvsi, byli zavražděni

– Praha • Aktualizováno
Novinky, Ondřej Kořínek

Záchranná služba vyjela v pátek ráno do pražské Uhříněvsi, kde byli nalezeni dva mrtví muži u silnice. Jeden z nich je mladistvý. Původně se spekulovalo, že oba srazilo auto. Odpoledne to ale vyvrátil šéf pražské mordparty Josef Mareš s tím, že oba zemřeli násilnou smrtí.

Kriminalista: Muži zemřeli násilnou smrtíVideo: Novinky

 
Článek

Nález těl v příkopu u silnice byl ohlášen kolemjdoucím na linku 155 před půl osmou ráno. Záchranná služba poté informovala policisty, kteří se případem nyní zabývají.

„Ohledáním na místě činu se zjistilo, že muži zemřeli násilnou smrtí. Případ si převzala krajská kriminálka. Příčinu smrtí tušíme, ale bude provedena pitva, po které bude příčina zveřejněna,“ řekl Novinkám Mareš.

Foto: Novinky

Policisté a záchranáři na místě tragédie

Totožnost mužů se policii zatím nepodařilo ověřit. „Jde o muže ve věku 50–60 let a 15–18 let,“ prohlásila v pátek ráno mluvčí pražské policie Hana Jeřábková.

BEZ KOMENTÁŘE: Místo nálezu dvou mrtvých taxikářů v Uhříněvsi. Archivní záběryVideo: Novinky

V té době ještě nebylo jasné, jak oba muži zemřeli. Spekulovalo se o tom, že je mohlo srazit auto.

„Podle lékařky, která na místě zasahovala jako první, se jedná o neznámou příčinu smrtí s podezřením na mechanismus dopravní nehody,“ uvedla ráno mluvčí záchranářů Jiřina Ernestová.

Reportér Novinek, který je na místě, uvedl, že policisté prohledávali okolí s detektorem kovu. Těla podle něj ležela 60 až 90 metrů od sebe.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám