Hlavní obsah

Mráz ztížil hašení požáru na Orlickoústecku, zamrzla čerpadla i silnice

Novinky, kub
Česká Třebová

Hasiči likvidovali ve čtvrtek brzy ráno požár rodinného domu v České Třebové na Orlickoústecku, plameny se rozšířily z kanceláře na obytnou část. Voda použitá při zásahu kvůli minusovým teplotám namrzala, provoz na silnici rovněž komplikovala hasičská technika.

Foto: HZS Pardubického kraje

Požár domu v České Třebové.

Článek

Požár vypukl kolem 5. hodiny, plameny nejdřív zasáhly administrativní část domu, ve kterém je podle hasičů výrobní dílna, a šířily se na střechu obytné části.

Na místě zasahovaly čtyři jednotky hasičů. Zásah byl složitý vzhledem k nízkým teplotám. „Při použití vody jako hasebního prostředku dochází k namrzání povrchů a místo události je tak nebezpečné pro zasahující hasiče,“ sdělili hasiči.

Plameny zachvátily střechu paneláku v České Třebové, hasilo se osm hodin

Krimi

Kromě vrstvy ledu, která se tvořila na zemi, zamrzala hasičům rovněž čerpadla. „Kvůli ustavení vozidel je komplikována i doprava na silnici I/14,“ upřesnili hasiči. Požár se podařilo zlikvidovat za zhruba dvě hodiny.

Foto: HZS Pardubického kraje

Plameny zasáhly zejména střechu domu.

Zásah se obešel bez zranění. Mluvčí hasičů Vendula Horáková ČTK sdělila, že z domu ještě před příjezdem hasičů odešli dva lidé a jedno dítě, kteří vynesli rovněž psa a křečka. Příčinu požáru hasiči vyšetřují, škodu zatím odhadují na zhruba dva miliony korun.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám