Hlavní obsah

Na Šumpersku vyhořela kovárna. Plameny zničily střechu, škoda za miliony

Právo, Petr Marek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Loučná nad Desnou

Škodu více než čtyři miliony korun způsobil rozsáhlý požár, který v noci na úterý zachvátil střechu objektu kovárny v areálu strojíren v Rejhoticích, místní části Loučné nad Desnou na Šumpersku. Střecha zcela prohořela a část se zbortila. Okolnosti požáru hasiči vyšetřují.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Požár zachvátil střechu kovárny v Rejhoticích

Článek

„Požár byl nahlášen na naše operační středisko ve 2:15. Na místo ihned vyrazilo šest jednotek. Po příjezdu a průzkumu zahájily hašení střechy a zároveň chladily přilehlé objekty, aby se plameny nerozšířily,“ řekla v úterý Právu mluvčí hasičů Lucie Balážová.

Uvnitř kovárny podle ní hořel také jeden ze strojů. Při zásahu využili hasiči automobilový žebřík, díky němuž měli lepší přístup ke střeše objektu. Ta celá prohořela a během požáru její část spadla.

Požár domu v Beskydech zničil střechu a podkroví

Domácí

„Za 40 minut jsme měli oheň pod kontrolou. Vodu jsme využívali z přírodního zdroje nedaleko areálu a kyvadlově ji dopravovali k požáru. Krátce před pátou hodinou jednotky provedly likvidaci skrytých ohnisek hoření a požár dohasili,“ dodala mluvčí.

Hasiči zůstali na místě kvůli vyšetřování příčin požáru a odstraňují část stropu a střechy. Ohledání požářiště proběhne podle mluvčí ve spolupráci s policií.

Reklama

Související témata:

Související články

Pražskou rozhlednu Doubravka poškodil požár

Požár ve středu ráno poškodil dřevěnou rozhlednu Doubravka v pražských Kyjích. Plameny se hasičům podařilo rychle uhasit, jedna ze tří patek rozhledny je ale...

Výběr článků

Načítám