Hlavní obsah

Motorkář nezvládl předjíždění, po srážce s autem zemřel

Právo, alf

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vsetín

Tragická nehoda motorkáře a osobního automobilu se stala v sobotu kolem desáté hodiny dopoledne v Halenkově na Vsetínsku.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační snímek

Článek

„Řidič motocyklu utrpěl po střetu s vozidlem natolik závažná zranění, že jim krátce po nehodě i přes veškerou péči záchranářů podlehl,“ uvedla policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Tragédii předcházelo nešťastné předjíždění šedesátileté řidičky osobního vozidla Fiat Sedici, která jela po hlavní silnici ve směru od centra Halenkova k místní části Dinotice.

„Za ní jel na motocyklu značky Kawasaki osmačtyřicetiletý motocyklista. Při předjíždění narazil do levé zadní části jejího vozidla a náraz ho odhodil do příkopy v protisměru,“ vysvětlila policejní mluvčí.

Těžce zraněnému muži poskytli první pomoc svědci dopravní nehody, na místo přijeli záchranáři a připraven pro transport do nemocnice byl i vrtulník. Motocyklista však svým zraněním podlehl ještě před transportem. „Motocykl, na kterém jel, neměl registrační značky. Způsobená škoda na dopravních prostředcích je předběžně vyčíslena na čtyřicet tisíc korun,“ dodala Kozumplíková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám