Hlavní obsah

Motorkář na kradeném stroji se snažil ujet hlídce i vrtulníku. Skončil v poli

Jičín

Zloděje na kradené motorce pronásledovali minulý týden policisté na Jičínsku. Muž však nevybral zatáčku, vjel na pole a havaroval. Další útěk byl marný, protože motorkáře sledoval z výšky policejní vrtulník. Policie o případu informovala v pátek, kdy zveřejnila video.

Motorkář se snažil ujet hlídce a vrtulníku. MarněVideo: Policie ČR

 
Článek

Motorkář na ukradeném motocyklu BMW GS R1100 vjel minulý čtvrtek do náruče hlídce, která se pohybovala v jeho únikové cestě po nahlášené krádeži v České Metuji na Náchodsku. Policisté za ním okamžitě vyrazili, ale muž zrychlil a jel velmi agresivně.

„Svojí agresivní a nebezpečnou jízdou ohrožoval ostatní účastníky silničního provozu. V úseku mezi obcemi Rohoznice a Bílé Poličany při průjezdu pravotočivou zatáčkou provinilec nezvládl řízení a havaroval,“ uvedl mluvčí policie Aleš Brendl.

Než se muž v poli vzpamatoval, byl nad ním policejní vrtulník a za zády hlídka, která ho zpacifikovala. Lustrací policisté zjistili, že jde o 40letého recidivistu, který má na svědomí v Královéhradeckém kraji další trestné činy.

V květnu se měl vloupat do čtyř domů, auta i prodejny. Škodu policie vyčíslila na 370 tisíc korun. Muž byl obviněn z trestného činu krádeže, porušování domovní svobody a poškození cizí věci.

Reklama

Výběr článků

Načítám