Hlavní obsah

Moravskoslezští záchranáři ošetřovali tucet zraněných cyklistů

Právo, Pavel Karban

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dvanáct zraněných cyklistů ošetřili jen během soboty moravskoslezští záchranáři. Jejich zranění byla lehčí až středně závažná.

Foto: Gabriela Krejčová, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Už dopoledne se zranili na Bílé v Beskydech dva vyznavači kol. „Sedmačtyřicetiletý muž při nehodě přepadl přes řídítka a poranil se na hlavě. Chvíli byl v bezvědomí, se záchranáři později komunikoval. Druhým byl dvaapadesátiletý muž, který spadl na kole ve vysoké rychlosti při sjíždění kopce. Při nehodě utrpěl středně závažné poranění v oblasti hrudníku,“ popsal Ladislav Lang, zastupující mluvčí Zdravotnické záchranné služby Moravskoslezského kraje.

Dodal, že oba muži byli po ošetření letecky transportováni na oddělení urgentního příjmu do Fakultní nemocnice Ostrava.

Také další zraněný byl dvaačtyřicetiletý cyklista na Bílé, který si po pádu s kolem z výšky asi jedna a půl metru stěžoval na bolest v oblasti břicha. Kvůli vyloučení vnitřního zranění byl převezen do nemocnice ve Frýdku-Místku. Na tamní chirurgické ambulanci skončila i pětačtyřicetiletá žena, která se ve Frýdlantu nad Ostravicí srazila s osobním autem. Při srážce si poranila nohy a záchranáři u ní měli podezření na otřes mozku.

Před 15. hodinou vyjížděli záchranáři k pětapadesátileté ženě do Vratimova. „Při pádu na kole si poranila hlavu. S podezřením na otřes mozku byla převezena na urgentní příjem Městské nemocnice Ostrava,“ sdělil Lang s tím, že i dalším pacientem byla žena. „Pětapadesátiletá cyklistka spadla na cyklostezce mezi Paskovem a Vratimovem, stěžovala na bolest horní i dolní končetiny, po ošetření byla předána na urgentním příjmu ve Frýdku-Místku,“ doplnil.

Ruku si po srážce s chodcem si zase poranil sedmačtyřicetiletý cyklista v Deštném na Opavsku a o chvíli později si dvaašedesátiletý muž poranil při pádu z kola v Nošovicích na Frýdecko-Místecku obličej. Obličej a ruku si odpoledne poranila ve Skřipově na Opavsku také sedmapadesátiletá cyklistka.

Bez vážných zranění se obešel také pád z kola u pětatřicetiletého muže v Ostravě, který měl „jen“ krátkou poruchu vědomí. Stejně dopadl i sedmačtyřicetiletý muž, kterému záchranáři ošetřili i tržnou ránu na hlavě. Oba cyklisté skončili v Městské nemocnici Ostrava.

Posledním zraněným cyklistou v sobotu byl pro moravskoslezské záchranáře devětatřicetiletý muž v Bystřici na Frýdecko-Místecku, kterého našli zhruba půl hodiny před půlnocí v příkopě vedle cesty s tržnými poraněními v oblasti hlavy a obličeje. „Se záchranáři komunikoval a po ošetření zranění byl s podezřením na otřes mozku převezen na chirurgickou ambulanci do nemocnice v Třinci,“ uzavřel Lang.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám