Hlavní obsah

Mladý žhář podpaloval chaty v Beskydech

Právo, Radim Kijonka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ČELADNÁ

Žháře, který během minulého týdne v beskydské obci Čeladná na Frýdecko-Místecku podpálil několik chat, se policii podařilo dopadnout. Vyšetřování odhalilo, že jde zřejmě o mladíka přímo z obce.

Článek

Žhář postupně zapálil jednu opuštěnou turistickou ubytovnu, dvě rekreační chaty a materiál na místním koupališti. "Pachatele máme," řekl spokojeně Právu mluvčí frýdecko-místecké policie Emanuel Klimša. "Všechny požáry jsou objasněné. Pachatelem je mladistvý. Proto k případu nemůžeme poskytnout žádné bližší informace, tedy ani k motivu," dodal stručně.

Podle informací Práva nešlo ze strany mladíka, který je ve věku mezi 15 a 18 lety, o dětskou hru. Pochází zřejmě přímo z obce a řádil na jednom místě. "Všechny požáry byly v okruhu pěti set metrů založeny úmyslně," popsala mluvčí moravskoslezských hasičů Barbora Gabzdylová. Čtyřikrát založil oheň přímo za bílého dne, pouze jednou v noci. V jednom případě dokonce na stejném místě jen chvíli poté, co hasiči odjeli.

Škody přesáhly jeden milión korun, objekty byly naštěstí opuštěné, takže se nikdo nezranil. Obyvatelé dvoutisícové obce jsou rádi, že se mladého ohněstrůjce podařilo chytit. V obavách o své životy a majetky uvažovali o vytvoření hlídek. Obviněnému hrozí až tři roky vězení. 

Reklama

Výběr článků

Načítám