Hlavní obsah

Mladý muž v Českých Budějovicích zachraňoval člověka z Malše, sám utonul

– České Budějovice
Právo, ch

V Českých Budějovicích v řece Malši v neděli utonul osmadvacetiletý muž, který se snažil zachránit jiného člověka spadlého do vody. Muž byl sice vytažen, ale oživit se ho už záchranářům nepodařilo, řekla mluvčí jihočeské policie Lenka Kozoňová. Podle ní pravděpodobně utonul i zachraňovaný, protože se ho dosud nepodařilo najít.

Foto: Policie ČR

Místo neštěstí v Českých Budějovicích

Článek

Tragédie se stala v neděli odpoledne v rekreační lokalitě Českých Budějovic u Malého jezu v Havlíčkově kolonii.

Jak Právu řekla Kozoňová, začal se tam, jak později vypověděli svědci, topit člověk a vzápětí se jej pokusil zachránit osmadvacetiletý muž, který za ním do vody skočil. Dokonce se mu už podařilo tonoucího zachytit, ale pak mu začaly docházet síly a sám začal tonout. To již lidé na břehu volali na pomoc záchranáře.

„ Na místo během chvíle dorazily všechny složky integrovaného záchranného systému, to znamená, policisté, hasiči i zdravotníci.  Muže, který se pokoušel zachránit druhou osobu, se jim sice podařilo vytáhnout z vody na břeh, ale už se jim ho nepovedlo oživit. Druhého člověka, zřejmě také muže, se zatím nepodařilo objevit, je tedy pravděpodobné, že rovněž utonul,“ upřesnila průběh nešťastné události Kozoňová.  

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám