Hlavní obsah

Mladý motorkář ujížděl policii po chodnících i cyklostezce. Bál jsem se postihu, řekl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pardubice

Postihu za jízdu bez řidičského průkazu se snažil podle svých slov ujet ve středu 22letý motorkář v Pardubicích. Hlídce ujížděl i po chodníku a cyklostezce, než nakonec havaroval. Nyní mu hrozí pokuta.

BEZ KOMENTÁŘE: Motorkář ujížděl před hlídkouVideo: Policie ČR

 
Článek

Policisté zaregistrovali motorkáře v Brožíkově ulici během noci a chtěli ho zastavit, aby jej zkontrolovali. Mladý muž se však k zastavení neměl a rychle začal ujíždět. Podle policie motorkář vysokou rychlostí prchal nejen po silnici, ale i chodnících, kde se naštěstí nenacházeli žádní lidé.

Pronásledování skončilo v ulici Jiřího Potůčka. „Motocyklista začal rychle brzdit, dostal smyk a následně havaroval. Lustrací bylo zjištěno, že 22letý řidič není držitelem potřebného řidičského oprávnění,“ uvedla mluvčí policie Andrea Muzikantová.

Dechová zkouška i test na drogy byly negativní. Škoda na motorce značky Kawasaki činí odhadem 110 tisíc korun. Řidič byl lehce zraněn. „Na dotaz policistů, proč hlídce nezastavil, uvedl, že ví, že nemá potřebné řidičské oprávnění a obával se následného postihu,“ shrnula mluvčí.

Ve správním řízení hrozí mladíkovi pokuta až 50 tisíc korun a zákaz řízení do dvou let.

Reklama

Výběr článků

Načítám