Hlavní obsah

Mladík visel zraněný na bechyňské ferratě, vytáhli ho vrtulníkem

Novinky, kub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bechyně

Náročným zásahem záchranářů skončil zprvu úspěšný výstup mladého horolezce na vrchol skalní cesty v Bechyni na Táborsku. Mladík uklouzl, padal pět metrů a pak jištěný visel ze skály. Záchranáři ho dostali zraněného do nemocnice pomocí vrtulníku.

Foto: ZZS Jihočeského kraje

Záchranka zasahovala na ferratě v Bechyni.

Článek

Záchranáři zasahovali v Bechyni v neděli po 16. hodině, o případu informovala záchranná služba v pondělí na webu.

Věk horolezce záchranáři neupřesnili, psali o mladém muži. Do problémů se podle nich dostal poté, kdy úspěšně zdolal jištěnou skalní cestu bechyňské ferraty, v závěru ale zřejmě uklouzl a následoval pětimetrový pád.

Mladý horolezec se v Jeseníkách ještě před prvním jištěním zřítil

Krimi

„Utrpěl zranění a zůstal viset v lanové cestě pod skalním převisem. Jednalo se o technicky náročnější zásah. Letecký záchranář byl k pacientovi spuštěn za pomoci palubního jeřábu,“ uvedla záchranka.

„Záchranáři se podařilo vyprostit mladíka z visu a zajistit k sobě. Oba následně byli vytaženi do vrtulníku,“ upřesnili záchranáři. Zdravotníci mladíka přepravili do nemocnice, měl řadu pohmožděnin a podezření na poranění pánve.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám