Hlavní obsah

Mladík v audi ujel policistovi před nosem, honička na Českolipsku skončila v oranici

Novinky, kub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Svor

Policie pronásledovala o víkendu na Českolipsku mladého řidiče audi, který ujížděl hlídce poté, co ho chtěla zkontrolovat. Honičku ukončila mladíkova nehoda, při níž skončil v poli. Řidičův úprk ve vysoké rychlosti zaznamenala palubní kamera v policejním autě.

Pronásledování řidiče na ČeskolipskuVideo: Policie ČR

 
Článek

Policisté zaznamenali podezřelé vozidlo v neděli krátce před půlnocí v obci Svor. Řidič kolem nich projel ve vysoké rychlosti, rozhodli se ho proto následovat a zkontrolovat.

Řidič vozidla značky Audi A5 nejdřív reagoval na zapnuté policejní majáky a zastavil, než k němu ale stačil policista ze svého vozu dojít, zase se rozjel.

„Hlídka ho proto začala pronásledovat po silnici ve směru na Liberec, ze které u Jablonného v Podještědí odbočil na Heřmanice v Podještědí,“ sdělila ve středu mluvčí policie Ivana Baláková.

Zdrogovaný řidič s policií v patách túroval fabii na 200 km/h

Krimi

Pak řidič ve vysoké rychlosti zřejmě ztratil kontrolu nad řízením a vyjel do pole, kde uvízl v promáčeném oraništi.

„Jedná se o 22letého mladíka z Rumburku. Prověrkou policisté zjistili, že mu městský úřad zakázal řídit vozidla až do dubna letošního roku a jeho orientační test na drogy byl pozitivní na amfetamin,“ upřesnila mluvčí.

Prchajícího řidiče výstřel nezastavil, bláto ale ano

Krimi

Policie případ řeší ve zkráceném řízení a mladíka viní z maření úředního rozhodnutí. „O tom, zda bude podezření rozšířeno ještě o přečin ohrožení pod vlivem návykové látky, rozhodne až výsledek jeho krevního testu,“ dodala Baláková.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám