Hlavní obsah

Mladík po potyčce na pouti a zásahu strážníků zemřel. Měl otok mozku, ukázala pitva

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Příbram

Příčinou úmrtí 24letého mladíka v Březnici na Příbramsku byl podle pitvy otok mozku v důsledku zranění. Mladík zemřel po potyčce na pouti a následném zásahu strážníků. Mechanismus vzniku zranění zkoumají znalci, uvedla ve čtvrtek mluvčí policie Vlasta Suchánková.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto.

Článek

„Příčinou úmrtí 24letého muže byl otok mozku v důsledku úrazových změn. Mechanismus jejich vzniku je předmětem dalšího znaleckého zkoumání, a to z oboru soudního lékařství a navazujících zkoumání z oboru balistika a rentgenologie,“ uvedla Suchánková.

Po napadení a zásahu strážníků na Příbramsku zemřel mladý muž

Krimi

Kriminalisté případ vyšetřují jako usmrcení z nedbalosti. Nemohou však zatím ukázat na konkrétního viníka, a proto byly zadány výše zmíněné znalecké posudky.

Případ se odehrál začátkem srpna na pouti v Březnici, kde došlo k bitce čtyř lidí. „Hlídka jela k potyčce několika lidí na pouti. Po použití slzotvorného prostředku jedním členem hlídky se muž zastavil, dostal pokyny, aby si lehl na zem, a byla mu přiložena pouta,“ popsal tehdy Novinkám zásah velitel městské policie Březnice František Otta.

Mladík po brutálním napadení ochrnul. Soud potvrdil čtveřici tresty až 18 let vězení

Krimi

Zákrok byl následně ukončen a mladík poté upadl do šoku. Strážníci a policisté mu poskytli první pomoc a poté si ho převzala záchranná služba. Motiv potyčky a další podrobnosti policie zatím nesdělila.

Reklama

Výběr článků

Načítám