Hlavní obsah

Po napadení a zásahu strážníků na Příbramsku zemřel mladý muž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Příbram
Aktualizováno

Úmrtí 24letého muže vyšetřují policisté na Příbramsku. Po potyčce mezi čtyřmi lidmi a po zásahu strážníků tam v neděli upadl do bezvědomí. V pondělí zemřel v nemocnici. Příčina úmrtí zatím není známa.

Foto: ZZS Středočeského kraje

Ilustrační foto

Článek

Napadení se odehrálo v noci na neděli kolem druhé hodiny v Březnici.

„Po předchozí fyzické potyčce mezi čtyřmi osobami a následném zákroku strážníků městské policie, při kterém byl použit donucovací prostředek – slzotvorný sprej –, upadl 24letý muž do bezvědomí,“ uvedla mluvčí policie Vlasta Suchánková.

Záchranná služba muže převezla do pražské nemocnice, kde v pondělí zemřel. Případ si převzali policisté, kteří jej nejprve vyšetřovali jako těžké ublížení na zdraví z nedbalosti, následně ho překvalifikovali na usmrcení z nedbalosti.

Roma v Teplicích zabily drogy, říká Hamáček. Diplomaté to chtějí prezentovat v zahraničí

Domácí

Starosta města se k případu vyjadřovat nechtěl. „Obraťte se na policii, která případ vyšetřuje. My k tomu nemůžeme nic sdělit, na případ bylo uvaleno embargo,“ řekl Novinkám starosta Březnice Petr Procházka.

„Hlídka jela k potyčce několika lidí na pouti. Po použití slzotvorného prostředku jedním členem hlídky se muž zastavil, dostal pokyny, aby si lehl na zem, a byla mu přiložena pouta,“ popsal Novinkám zásah velitel městské policie Březnice František Otta.

Policisté v Teplicích trestný čin nespáchali, uvedla inspekce

Krimi

„Zákrok byl ukončen a on poté upadl do nějakého šoku. Strážníci a policisté mu poskytli první pomoc a poté si ho převzala záchranná služba,” dodal Otta.

Podle velitele nikdo další zraněn nebyl. Policie už hlídku vyslechla, strážník, který použil slzný sprej, v práci momentálně není, vzal si dovolenou.

Kriminalisté zjišťují veškeré okolnosti incidentu a příčinu úmrtí. Další informace policie nezveřejnila. Motiv napadení proto není znám.

Reklama

Výběr článků

Načítám