Hlavní obsah

Mladík po noční honičce v Praze ujížděl policii ve stejném autě i dnes odpoledne

Novinky, kub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Jako kočka s myší se zřejmě rozhodl zahrát si s policejními hlídkami 26letý recidivista, kterého policie pronásledovala ve středu odpoledne v centru Prahy poté, co odmítl zastavit, když nedal přednost chodcům. Po jeho zadržení po divoké honičce na Starém Městě se ukázalo, že téhož řidiče pronásledovali už v noci na středu v Dolních Počernicích, kde zásah skončil srážkou hlídky s dalším autem a zraněním jeho řidiče.

Policii dvakrát ujížděl řidič renaultuVideo: Policie ČR

 
Článek

Podezřelé vozidlo Renault Megan zaznamenali policisté ve středu krátce po 16. hodině v ulici V Kolkovně, kde řidič nedal přednost chodcům, kteří byli právě na přechodu.

Policisté chtěli auto kvůli přestupku zastavit, což řidič nejdřív udělal, ale jakmile hlídka vystoupila z auta, sešlápl plyn a začal ujíždět. Jeho jízda byla podle policie krajně nebezpečná, například vjel do protisměru a vzal to také po chodníku.

Policie pronásledovala řidiče v centru PrahyVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

„Během pronásledování řidič způsobil několik dopravních nehod a jízdou ohrozil účastníky silničního provozu,“ informovala o případu mluvčí policie Violeta Siřišťová.

Policie na Olomoucku pronásledovala řidiče. Zdrogovaný boural, zranil ženu a splašil koně

Krimi

Hlídky řidiče dostihly v Platnéřské ulici na Praze 1, kde mu auto zablokovaly. „Následně policisté pod pohrůžkou namířené střelné zbraně řidiče z vozidla vytáhli a za užití donucovacích prostředků zpacifikovali,“ upřesnila mluvčí.

Vzápětí se ukázalo, že za volantem seděl 26letý řidič, který v noci na středu ujížděl před policisty v Dolních Počernicích. O tomto zásahu ve středu ráno informovaly Novinky.cz.

BEZ KOMENTÁŘE: Policisté bourali, když pronásledovali řidiče noční PrahouVideo: Novinky

Počínal si tehdy podle stejného scénáře jako V Kolkovně - nejdřív policii zastavil, ale jakmile hlídka vystoupila ze služebního auta a vyrazila k němu po svých, vystartoval pryč. Policii v noci ujížděl rychlostí až 160 km/h a jedna z hlídek měla při pronásledování nehodu s jiným vozidlem, jehož řidič odnesl srážku zraněním.

Řidiče na pervitinu s policií v patách zradilo v Liberci náledí

Krimi

Šoféra se podařilo policistům dohnat a navíc zjistili, že je to jim známý recidivista, který byl v minulosti trestaný za majetkovou trestnou činnost a nikdy neměl řidičák. V autě s ním jela také žena s rovněž bohatou kriminální minulostí.

Policie ale nemohla podle Siřišťové muže zadržet, protože byl podezřelý pouze z přestupku a odmítl test na drogy a alkohol. Po odpoledním pronásledování v centru Prahy by ale měla být situace jiná. Policie další postup řeší se státním zastupitelstvím, sdělila mluvčí policie k 18. hodině. Ve hře je případně návrh žalobce na uvalení vazby.

Pronásledované auto u Brna sršelo jiskrami, řidič prorazil pneumatiku

Krimi

Test na drogy a alkohol řidič i v odpoledním případě odmítl. Pro policisty se podle Siřišťové již nejedná o podezření z přestupku, ale případ prověřují kriminalisté jako trestný čin obecného ohrožení, za což hrozí až dva roky vězení. Policie rovněž žádá svědky nebezpečné jízdy řidiče ve středu v centru Prahy, aby se ozvali na tísňovou linku 158.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám