Hlavní obsah

Mladík chtěl v Uhříněvsi zamávat kamarádům z lokomotivy, projel jím proud

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Frajeřina se nevyplatila v noci na úterý 17letému mladíkovi, který chtěl kamarádům zamávat ze střechy lokomotivy na nádraží v pražské Uhříněvsi. Zasáhl ho proud a s těžkým zraněním byl převezen do nemocnice.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Skupina čtyř 17letých mladíků se bavila popíjením piva v areálu nádraží, když se jeden z nich rozhodl, že vyleze na odstavenou lokomotivu. Ve chvíli, kdy zvedl ruku, ho zasáhl elektrický proud z vedení s napětím 3000 voltů. Mladík podle mluvčí záchranné služby Jiřiny Ernestové utrpěl zástavu oběhu.

„Strojvedoucí, který volal na linku 155, začal podle telefonických pokynů naší operátorky provádět laickou resuscitaci. Posádky po příjezdu navázaly odbornou pomocí a vitální funkce pacienta se podařilo obnovit,“ konstatovala Ernestová s tím, že mladík byl převezen do nemocnice na Vinohradech s podezřením na vážné vnitřní zranění.

„Mladíci se přiznali, že pili pivo, a proto jim byla provedena dechová zkouška. Přístroj ukázal 0,8, 0,9 a jedno promile alkoholu. U zraněného nemohla být zkouška provedena,“ řekl Novinkám mluvčí policie Jan Daněk. Doplnil, že všichni tři byli předáni rodičům.

Reklama

Výběr článků

Načítám