Hlavní obsah

Mladíci obvinění z vraždy dívky v Jihlavě zůstávají ve vazbě, soud začne za měsíc

Právo, mh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno
Aktualizováno

Krajský soud v Brně v neveřejném jednání prodloužil vazbu třem mladíkům obviněným z loňské brutální vraždy patnáctileté dívky z Jihlavy. Podle soudce Miloše Ždárského začne proces s obviněnými zřejmě již začátkem února. Ždárský, kterému byl případ přidělen, rovněž rozhodoval o prodloužení vazby.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Obviněni z vraždy přicházejí k soudu. Michal Kisiov (vpředu) a Tomáš Zavřel společně s Jakubem Doležalem (druhý zprava).

Článek

Trojici mladíků hrozí za vraždu výjimečný trest, tedy 15 až 20 let vězení. Byla na ně uvalena útěková vazba, která byla v úterý pouze z procedurálních důvodů prodloužena. O propuštění nežádali. Dva z obviněných soudci řekli, že vazbu berou jako počátek trestu.

Michal Kisiov a Tomáš Zavřel jsou ve vazební věznici v Brně - Bohunicích od března 2013, 24. října byla uvalena vazba i na třetího obviněného Jakuba Doležala. Ten údajně vraždě přihlížel a pomáhal s odklízením těla.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Tomáš Zavřel odchází od soudu, který rozhodoval o vazbě

Vražda se stala loni 16. března, kde měl Kisiov dívku vyhodit z okna. Oběť pád přežila a poté, co ji mladý muž přenesl zpět do bytu, měl zavolat kamarády a s nimi dívku desítky minut trýznil a nakonec uškrtil.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám