Hlavní obsah

Mladí cizinci kradli benzín do vypůjčených aut, aby mohli jezdit na výlety

Právo, plk
Karviná

Skoro půl roku unikali moravskoslezské policii tři mladí cizinci (21, 23 a 24 let), kteří kradli pohonné hmoty na čerpacích stanicích na Karvinsku a Frýdecko-Místecku. Od června do poloviny října se jim podařilo načerpat pohonné hmoty a ujet bez zaplacení v devětadvaceti případech.

Mladíci tankovali bez placení, aby mohli na výletyVideo: Policie ČR

 
Článek

„Ve všech případech tankovali do vozidel to nejdražší nabízené palivo,“ uvedla policejní mluvčí Karolína Bělunková s tím, že aby jednání mladíků bylo složité odhalit, páchali trestnou činnost s pomocí různých typů vozidel z autopůjčoven ve své domovině.

„Kriminalistům jejich odhalení ztěžoval navíc i fakt, že před každou krádeží vozidlo opatřili odcizenou registrační značkou. Na území Frýdecko-Místecka jich odcizili více než pět kusů,“ popsala.

Krást nepotřebovali, jen si tím krátili volný čas

K dopadení trojice cizinců a jejich usvědčení pomohly policistům mimo jiné záznamy z průmyslových kamer okradených benzínek. „Při poslední krádeži nedojeli cizinci daleko. Policisté je zadrželi ještě v areálu poškozené benzínové čerpací stanice i s plnou nádrží odcizeného paliva,“ sdělila Bělunková.

Dodala, že důvodem ke krádežím nebylo obohacení, ale mladíci si jimi zpestřovali volný čas.

„Odcizené pohonné hmoty používali k výletům po své zemi. Zálibou k cestování způsobili poškozeným čerpacím stanicím škodu za více jak 56 tisíc korun,“ osvětlila policejní mluvčí.

Trojici již kriminalisté obvinili z krádeže, jednomu z cizinců za to hrozí až dvouletý, zbylým dvěma až pětiletý pobyt za mřížemi.

Reklama

Výběr článků

Načítám