Hlavní obsah

Mladá řidička utekla z auta na kolejích těsně před nárazem vlaku

Právo, Jan Trojan

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno
Aktualizováno

Svoje auto musela odepsat v úterý ráno 20letá řidička na železničním přejezdu na Brněnsku, zachránila si však život. Její vůz skončil zaklíněný na kolejích, ani dalším řidičům se nepodařilo auto z kolejí včas dostat. Přijíždějící vlak vůz zdemoloval.

Článek

Před půl sedmou najížděla ke kolejím mezi obcemi Silůvky a Moravské Bránice tak razantně, že na zasněžené vozovce její starší Fiat vyletěl z pravotočivé zatáčky a skončil zaklíněn přední částí vozidla v kolejišti.

Jak sdělil policejní mluvčí Bohumil Malášek, spolu s dalšími projíždějícími řidiči se snažili auto vyprostit, ale k tomu by potřebovali více času. Ten nezbýval, přijížděl osobní vlak.

Strojvůdce byl sice upozorněn a použil rychlobrzdu, nicméně nezabránil střetu, k němuž došlo ještě v poměrně vysoké rychlosti. Auto bylo zcela zničeno.

Podle mluvčí Českých drah Kateřiny Šubové nebyl ani ve vlaku nikdo zraněn. Na vlaku vznikla asi desetitisícová škoda, na autě padesátitisícová.

Reklama

Výběr článků

Načítám