Hlavní obsah

Migranti z kamiónu v Mikulově se vrátí na Slovensko a do Bulharska

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mikulov

Kriminalisté již vyslechli čtveřici migrantů z Afghánistánu, které odhalili, když na ně upozornil ve čtvrtek řidič kamiónu, do kterého mu údajně bez jeho vědomí vlezli. Podle vyšetřovatelů se do vozidla dostali zřejmě v Srbsku. Tři z nich budou vráceni na Slovensko, poslední požádal o azyl v Bulharsku.

Foto: Policie ČR

Cizinecká policie našla v kamiónu čtyři migranty.

Článek

Řidič kamiónu jel z Turecka a policisty upozornil na podivné zvuky ve voze. Kriminalisté pak našli v nákladovém prostoru čtyři muže ve věku kolem 25 let, kteří o sobě tvrdili, že pocházejí z Afghánistánu. [celá zpráva]

Policie vyslechla migranty i řidiče, přičemž také zjišťovala, jak se muži do auta dostali. „Do nákladového prostoru auta se dostali bez vědomí řidiče pravděpodobně v Srbsku. Tři z nich budou vráceni na Slovensko, poslední požádal o azyl v Bulharsku, kam se také vrátí,“ uvedl v pátek mluvčí policie Pavel Šváb.

Co se týče migrační statistiky, klesá počet lidí, kteří se snaží v Jihomoravském kraji nelegálně překročit hranici. Loni řešili policisté 97 takových případů, letos od ledna do června to bylo jen devatenáct lidí.

Reklama

Výběr článků

Načítám