Hlavní obsah

Migranti nevydrželi drsnou cestu pod kamionem, vyskočili u Lanžhota

Právo, miv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lanžhot

Na hranici u Lanžhota na Břeclavsku skončila cesta dvou cizinců, kterých si všimla hlídka cizinecké policie na parkovišti kamionů u dálnice D2. Hranici překročili neoprávněně v úkrytu pod kamionem.

Foto: Policie ČR

Ilustrační foto

Článek

„Ve středu večer jela do služby na hraniční přechod Lanžhot hlídka cizineckých policistů. Na parkovišti mezi kamiony si všimla dvou podezřelých mužů, kteří mířili ke stánku s občerstvením. Muže zkontrolovala. Nepředložili žádné doklady,“ uvedl ve čtvrtek policejní mluvčí Pavel Šváb.

Migrant z Bangladéše nepřežil na slovensko-polské hranici mrazivou noc

Evropa

Cizinci se v Rumunsku schovali pod návěs kamionu, namířeno měli do Francie. Cesta měla daleko do nějakého pohodlí, jejich zevnějšek vypovídal hodně o strastech, které pod návěsem nákladní soupravy absolvovali.

Ve Slovinsku našli pod jílem v nákladním vlaku 30 migrantů

Evropa

„Po třech dnech utrpení, které dokresloval jejich zevnějšek, to už nevydrželi a úkryt opustili. Pomocí srovnání otisků prstů s databází se nám podařilo zjistit, že požádali o mezinárodní ochranu v Rumunsku,“ dodal mluvčí.

Policisté migranty zajistili. Po standardních procesních úkonech putovali do zařízení pro zajištění cizinců. Nejspíše je čeká návrat do Rumunska. Národnost mužů policie neupřesnila.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám