Hlavní obsah

Britská policie pustila tři lidi zadržené kvůli 39 mrtvým v kamionu

Britská policie v sobotu propustila na kauci trojici lidí zadržených v souvislosti s nálezem 39 mrtvých v kamionu v britském hrabství Essex. jedná se o 38letého muže a 38letou ženu z Warringtonu a 46letého muže ze Severního Irska.

Foto: Hannah Mckay, Reuters

Kamion s těly byl objeven v průmyslové zóně ve městě Grays u Londýna

Článek

Policie trojici vyslechla kvůli podezření z trestných činů zabití a spiknutí za účelem obchodování s lidmi. Ve vazbě zůstává 25letý řidič kamionu, jehož policie v sobotu obvinila z 39násobného zabití, spiknutí za účelem obchodování z lidmi, spiknutí za účelem napomáhání nezákonné migraci a z praní špinavých peněz. Maurice Robinson se má v pondělí objevit před soudem.

Britská policie netuší, jaké národnosti jsou mrtví v kamionu

Evropa

Většinu z 39 mrtvých tvoří pravděpodobně Vietnamci. Vyplývá to z informací z venkovské oblasti, odkud oběti nejspíš pocházejí. Britská policie totožnost mrtvých ale zatím nepotvrdila. Podle vietnamského zpravodajského serveru VNExpress již 24 rodin nahlásilo místním úřadům, že pohřešují své děti.

Na stěnách a dveřích kontejneru, ve kterém našli 39 mrtvol, byly krvavé otisky

Evropa

"Děláme vše, co je v našich silách, abychom zjistili, jak 39 obětí této tragédie zemřelo," uvedl britský detektiv šéfinspektor Martin Pasmore. "Necháváme otevřené veškeré možnosti, pokud jde o národnost obětí. Žádáme každého, kdo by měl jakékoli informace, které nám pomohou při identifikaci, aby se nám ozval," dodal.

Těla našla policie v noci na středu v průmyslové zóně Waterglade v Grays východně od Londýna. Zpočátku uvedla, že se zřejmě jedná o Číňany, nicméně Peking tuto informaci nepotvrdil.

Reklama

Výběr článků

Načítám