Hlavní obsah

Matka nechala v noci roční dítě v zamčeném autě

Novinky, Petr Nový
Praha

Nevěřícně sledovali v noci na sobotu strážníci v pražských Nuslích malé dítě, které plakalo v zaparkovaném osobním voze v Boleslavově ulici. Na dítě upozornil mladý pár, strážníci později zjistili, že matka ho nechala v autě spát záměrně, aby nebylo při probuzení rozespalé a mrzuté.

Článek

Slečna s mladým mužem upozornili na dítě kolem půl desáté večer. Všude už byla tma. „Uslyšeli jsme dětský pláč. Na místě jsme vydrželi půlhodiny a čekali, zda se někdo k dítěti přihlásí. Nikdo ale nepřišel, a tak jsme zavolali městskou policii,“ řekla strážníkům na místě osmnáctiletá mladá žena.

Hlídka s policisty podle espézetky auta zjistila majitelku a kontrolovala domovní zvonky. Takové jméno ale strážníci nenašli. Zhruba po půlhodině se na místě objevila žena a přiznala, že je její auto i dítě.

„Zeptali jsme se jí, zda je normální nechat tak malé dítě bez dozoru v uzamčeném autě a ještě k tomu ve večerních hodinách. Matka dítěte nám odpověděla, že se jí dítě nechtělo budit, prý by bylo rozespalé a mrzuté. Podle ní dítě chodil každou chvíli někdo kontrolovat. Svědci ale uvedli, že nejméně půlhodiny se u auta, kde dítě plakalo, nikdo neobjevil,“ uvedli strážníci.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám