Hlavní obsah

Maso s ostnatým drátem. V Jablonci někdo hodil psům smrtící nástrahu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jablonec nad Nisou

Nebezpečnou nástrahu musela na poslední chvíli tahat z tlamy svého psa žena v Jablonci nad Nisou. Na sídlišti někdo pohodil do křoví ostnatý drát, na jehož konci bylo maso. Pes se po pozření nástrahy dávil, majitelce se nakonec podařilo psa zachránit. Policie nabádá chovatele psů v Jablonci k větší obezřetnosti.

Foto: Policie ČR

Psa v Jablonci nad Nisou ohrozila nebezpečná nástraha.

Článek

O případu, který se stal před týdnem, v úterý informovala mluvčí policie Ivana Baláková.

Majitelka venčila svého dvanáctiletého psa plemene Jack Russel teriér mezi paneláky v ulici Josefa Hory na sídlišti Mšeno v Jablonci nad Nisou. Měla s sebou ještě dalšího psa, a když jí teriér na pár minut zmizel z dohledu, začala ho hledat.

„Podezřelé jí bylo, že na ni zareagoval až po nezvykle dlouhé době, a když se konečně vynořil z křoví, trčel mu z tlamičky silný klacek, kterým se dávil. Mladá žena se mu ho snažila šetrně z ústní dutiny vytáhnout, ale snadné to vůbec nebylo,“ popsala mluvčí.

Na klacku byl připevněn drát s ostny, na kterém pak byl přivázán kus masa. „Pes masovou návnadu zhltnul, a tím se chytil do pasti. Když se chtěl jejího zbytku zbavit, dostával se drát dál a dál do jeho trávicího ústrojí,“ zmínila Baláková s tím, že pes s velkým štěstím vyvázl z incidentu bez zranění.

Na Plzeňsku někdo políčil návnady pro psy s jedem a žiletkami, policie pachatele nenašla

Krimi

Do jaké míry se policie případem zabývá, případně zda probíhá pátrání po autorovi návnady, policie neupřesnila.

Baláková uvedla, že zatím její kolegové zaznamenali tento jeden případ, a pejskařům doporučují obezřetnost, zejména na sídlišti ve Mšeně. „Pokud podobnou návnadu objevíte, informujte nás o tom,“ dodala mluvčí.

Reklama

Související články

V Pardubicích někdo rozházel otrávené návnady

Granule s jedem zastrčené v kusech salámu našli lidé v několika ulicích v Pardubicích. Otrávené návnady ležely v trávě, podle strážníků se jedná zřejmě o jed...

Výběr článků

Načítám