Hlavní obsah

Manžel zavražděné Ireny Neffové popírá domácí násilí

Právo, Radka Kovářová

Svou ženu jsem nikdy nebil. Asi tato slova mohla zaznít během výslechů z úst Roberta Nováka, který je obviněn z vraždy dcery známého publicisty a spisovatele Ondřeje Neffa Ireny.

Článek

Podle zdroje Práva blízkého vyšetřování totiž Novák popírá, že by své ženě někdy předtím ublížil.

„Byl to velmi komplikovaný vztah, ale žádné informace o tom, že by svou ženu týral, policie zatím nemá,“ řekl ve středu tento zdroj. Ani provedená soudní pitva podle informací Práva neodhalila u Ireny Neffové stará zranění, která by tomu odpovídala.

Zdroj Práva ovšem jedním dechem dodal, že kriminalisté ve své práci pokračují a hodlají i v této souvislosti vyslechnout další svědky.

„Vím, že se tím policie zabývá. Předpokládám, že pravda vyjde najevo,“ reagoval na to ve středu Ondřej Neff.

Zavražděná Irena Neffová. Foto: Archiv rodiny

Přímo jemu si prý dcera nikdy nestěžovala. V těchto dnech se ale objevila v médiích nepotvrzená zpráva o tom, že Irenu Neffovou v minulosti nejméně jednou ošetřovala lékařka, která měla podezření na domácí násilí. Podle této zprávy však doktorka nakonec policii nezavolala, prý na naléhání Ireny Neffové.

Novákův právník Bohumil Petrů označil informace o týrání za zavádějící. „Jsou to dedukce a to vede k různým interpretacím, které vytvářejí nějaký mediální obraz. Troufám si tvrdit, že rozhodně neodpovídá skutečnosti,“ sdělil Právu Petrů, který byl Novákovi přidělen ex-offo.

Manžel se k vraždě přiznal

Svého klienta navštívil ve vazební věznici v úterý večer. „Já k tomu můžu říct jen to, že se doznal a u vyšetřovatele popsal ze svého pohledu, co se v ten nešťastný den stalo,“ uvedl Petrů. Víc se vyjadřovat nechtěl.

Novák podle obvinění svou ženu koncem února uškrtil a její tělo zakopal v lese za Prahou. Poté dva týdny před rodinou předstíral, že zmizela, a pátral po ní. Motivem zřejmě bylo to, že se s ním žena chtěla rozvést.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám