Hlavní obsah

Manévry v Jablonci po vzkazu na Facebooku. Opouštím vás, mám vás ráda, napsala žena

Právo, mip

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jablonec nad Nisou

Pouhý vzkaz na sociální síti způsobil minulý týden velké manévry policistů, strážníků, hasičů i záchranářů v Jablonci nad Nisou. Všichni se snažili zachránit ženu, o níž se její přátelé domnívali, že chce spáchat sebevraždu. Na sociální síť totiž napsala: „Opouštím vás, mám vás ráda, mějte se tu krásně.“ Se životem se ale neloučila.

Foto: Stephen Lam, Reuters

Ilustrační foto

Článek

Někteří z jejich přátel kvůli textu nejprve zalarmovali strážníky městské policie. Ti se ji snažili kontaktovat u ní doma. Když neotvírala, převzala věc policie. „A my jsme rozhodli o násilném vniknutí do bytu. Žena už mohla být po smrti nebo se na svou sebevraždu připravovat,“ vysvětlila mluvčí policie Ivana Baláková.

Policisté na místo povolali zdravotníky i hasiče, kteří umožnili vniknutí do bytu za pomoci vysokozdvižné plošiny. V bytě ale nikoho nenašli.

Závislá na sítích: 28krát jsem si sáhla na život

Internet a PC

Pátrání proto pokračovalo i na jiných místech a po nějaké době se policisté vrátili znovu k ženě domů. „Tentokrát nám otevřela a byla naprosto v pořádku. Když se od nás dozvěděla důvod naší návštěvy, byla hodně překvapená a sdělila nám, že jde o velké nedorozumění. Spáchat sebevraždu vůbec neměla v úmyslu. Rozhodla se jen odhlásit ze sociální sítě Facebook, a proto se se svými přáteli rozloučila,“ popsala jablonecký příběh Baláková.

Policisté se ho rozhodli zveřejnit i s doporučením pro všechny, kteří chtějí skončit s Facebookem. „Napište o tom jasnou a věcnou zprávu. Stačí třeba jen věta „Končím s Facebookem“. Ušetříte tím práci záchranářům,“ vzkázali.

Reklama

Výběr článků

Načítám