Hlavní obsah

Majitel garáže v Karviné zbil muže a nahého jej zanechal v lese

Právo, den
Karviná

Majitel jedné z karvinských garáží v městské části Doly napadl čtyřiapadesátiletého muže z blízké ubytovny Průkopník, naložil jej do svého automobilu, odvezl do lesa a tam zcela svléknutého zanechal svému osudu. Muži hrozí za těžké ublížení na zdraví a za pokus vydírání s omezováním osobní svobody vězení od dvou do osmi let. K incidentu došlo už v pondělí 7. března, policie o něm však informovala až v pátek.

Foto: Petr Nový, Novinky

Článek

„V pondělí v dopoledních hodinách se ke garážím v Karviné-Doly vydalo několik mužů ze sousední ubytovny Průkopník. Každý si šel svou cestou a jeden z nich zamířil právě ke garážím, protože si prý chtěl nasbírat nějaké plechy. V ten okamžik přijel autem na místo devětačtyřicetiletý muž, který vyběhl z auta a „sběrače“ začal bít kovovou tyčí,“ informovala karvinská policejní mluvčí Zlatuše Viačková

Doplnila, že po nějaké chvíli řidič zraněného naložil do kufru svého automobilu a vydal se do lesa v Horní Suché. „Tam napadeného nechal zcela svléknutého a odjel,“ upřesnila mluvčí a dodala, že muž se léčil tři dny v havířovské nemocnici.

Muž utrpěl rozsáhlá zranění

„Utrpěl totiž zlomeninu žebra, mnohočetné tržné rány na rukou a na hlavě. Dále má utržené části obou uší a zhmožděniny po celém těle,“ uvedla Viačková.

Policisté po násilníkovi intenzivně pátrali, což přineslo ovoce. Pachatele zadrželi, během výslechů s kriminalisty spolupracoval.

„Policejní komisař proti němu zahájil trestní stíhání pro spáchání zločinu těžkého ublížení na zdraví ve stadiu pokusu, vydírání a přečinu omezování osobní svobody s hrozbou trestu v rozpětí od dvou do osmi let vězení,“ doplnila Viačková.

Reklama

Výběr článků

Načítám